NLF / Mikrofly / Per Høyland og Håkon Fosso vant kongepokalen i mikroflyging
Laupsa John Eirik

Per Høyland og Håkon Fosso vant kongepokalen i mikroflyging

Seierspallen. Fra venstre: Tore Sandal, Gudbrand Thomlevold, Per Høyland, Håkon Fosso og Espen Grønstad. Frank Olav Sem-Jacobsen var ikke til stede. Foto: Mariann Brattland

Norgesmesterskapet 2019 hadde hele 18 påmeldte lag til konkurransen på Høyland på Jæren. Det var krevende vær denne lørdagen så kun 12 av lagene kom frem til arrangørstedet. Pål Vindfallet og Stig Børrestuen som var ansvarlige for konkurransen tilpasset oppgavene etter værforholdene, og det ble et meget vellykket mesterskap. Per Høyland og Håkon Fosso, som også internasjonalt har vist at de hører hjemme helt i toppen, vant konkurransen. De fikk tildelt gullmedaljer og kongepokal. NLFs visepresident Mariann Brattland delte ut kongepokalen, generalsekretær John Eirik Laupsa delte ut diplomer til samtlige deltakere og medaljer til de tre beste lagene. Aktivitetskonsulent Tom Brien ledet hele seremonien på en sikker og humørfylt måte.

Det er en lagkonkurranse og hvert lag består av en flyger og en navigatør. Det er om å gjøre å få færrest "prikker" totalt. Altså lavest mulig tall. Høyland/Fosso vant med 250. Nummer to og sølvmedalje ble Gudbrand Thomlevold og Tore Sandal med 418. Nummer tre og bronsemedalje ble Espen Grønstad og Frank Olav Sem-Jacobsen med 453. 

Komplett resultatliste i lenken nedenfor.

Norges Luftsportforbund gratulerer Jæren Mikroflyklubb med et fantastisk bra arrangement. Klubben benyttet også anledningen til å markere at de nå endrer navn fra Jæren Mikroflyklubb til Jæren Sportsflyklubb.

Hermann Gran og hans frue var invitert til arrangementet. Hermann er sønn av Tryggve Gran som gjennomførte den berømte Nordsjøflygingen i 1914 og som Per H. og Håkon F. gjentok med en trike på dagen 100 år senere. Etter at deltakerne hadde fått sine premier fikk Hermann ordet og holdt en flott tale. Denne ble avsluttet med at han på vegne av Jæren Mikroflyklubb (nå Sportsflyklubb) utnevnte Tormod Veiby til æresmedlem av klubben for sitt utrettelige og målbevisste arbeid for mikroflyging i de treve årene klubben har eksistert. Stor gratulasjon til Tormod og også kona Solveig som har tatt aktivt del i arbeidet i alle disse årene.

Konklusjonen er: -En fantastisk flyhelg på Jæren.

 

 

 

VedleggStørrelse
PDF icon Resultatliste NM Mikroflyging 2019 82.79 KB